Börsveckan köprekar ProAct IT

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

I senaste numret av Börsveckan så köprekommenderas datalagringsbolaget ProAct IT. Tidningen är lockade av den låga värderingen och tror att den tyska marknaden har bottnat.

Nischat inom molnlösningar

ProAct IT Group är specialiserade på molnlösningar och datalagring. Bolaget är verksamt inom Norden och Europa. Aktiekursen är i dagsläget på 172 kr vilket innebär P/E 16 och EV/EBIT 14 på rullande siffror. Direktavkastningen är 2,4% och bolaget har en utdelningsandel på ca 40%. Det mesta av tillväxten har historiskt kommit från förvärv.

ProAct har negativ trend i tillväxt

Börsveckan tror att ProAct kan växa omsättningen med 9% 2020 och leverera en EBIT-marginal på 4,3% vilket innebär en vinst per aktie på 16,5 kr. Med dagens aktiekurs på 172 kr så skulle det innebära ett P/E-tal på 10,4 för 2020. Bolaget har senaste tre kvartalen i år haft en negativ trend i omsättningen och det återstår att de som bolaget hittar tillbaka till tillväxt.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i aktier kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.