Cherry gör en turnaround

Cherry aktie

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

Cherry rapporterade en stabil rapport idag när ledningen visade att man vänt den sämre lönsamheten i ComeOn. Den nya ledningen för ComeOn har vänt marginalerna och överraskade marknaden positivt, ingen trodde det skulle gå så fort att vända verksamheten.

Yggrasil och Game Lounge kan delas ut

Marknaden kommer nu rikta ögonen mot snabbväxarna Game Lounge och Yggdrasil som är dotterbolag i Cherry-koncernen. Två bolag som skulle kunna bli aktuella för avknoppning och särnotering på Stockholmsbörsen. Både NetEnt och Betsson är avknoppade från Cherry. Troligen skulle Game Lounge och Yggdrasil få en högre värdering som enskilda bolag eftersom lönsamheten och avkastning på eget kapital är högre än Cherry som grupp.

Cherry beredda på förvärv och utdelning

Cherry vinstvarnade två gånger 2017 på grund av ComeOn. Nu ser alltså utsikterna bättre ut, VD:n Anders Holmgren tror på utdelning nästa år. Även ett förvärv på upp till halv miljard kan bli aktuellt 2018 säger Anders.

Under Q4 ökade organiska omsättningen med 17% och EBITA ökade ännu mer med 37%. VPA var ner 93% Q/Q. Aktiemarknaden var nöjd och handlade upp aktien.

För helåret 2017 var omsättningen uåå 27% och EBITDA ökade 146%. VPA var ner 58% för helåret.

Flera insiderköp har skett i Cherry senaste månaderna.

Lämna ett svar