Scout Gaming öppnade med 61% uppgång i aktien

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

Scout Gaming Group är ett svenskt spelbolag som utvecklar plattformar för daily fantasy sports som säljs till speloperatörer. Nischen har blivit mycket populär i USA.

Aktien öppnade starkt på sin första handelsdag med +60%. Efter 10 minuters handel så etablerade sig aktien kring 35-kronorsnivån. Teckningskursen låg på 23 kronor per aktie. Intresset var stort för Scout Gaming och aktien övertecknades 31 gånger. Aktien har noterats på First North med tickern SCOUT.

Vad är Fantasy sports? Det inntebär att en användare sätter ihop ett virtuellt lag utifrån en budget inom en angiven sport. Sedan får användaren poäng baserat på hur laget presterar. Är man bland topplagen så vinner man en vinstsumma.

Cornerstone-investerare är bland annat kända duktiga investerare som Knutsson Holding AB och Lars Wingefors AB. Familjen Knutsson är kända för att vara tidigt inne i Betsson och Evolution Gaming. Lars Wingefors har gjort en lyckad notering med sitt THQ Nordic som är en spelförläggare.

Under morgonen kom Börsveckan med en köprekommendation på spelbolagen Global Gaming och Angler Gaming. Spelsektorn har varit het 2017 och ser ut att fortsätta under 2018.

Lämna ett svar