Tecknar Nepa som sysslar med bigdata

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

Tecknar Nepa som syssla med bigdata och analys av kundbeteenden. Bolaget är ganska litet och vill expandera internationellt vilket såklart är en extra risk. Privata affärer köprekommenderade aktien inför noteringen.

Börsplus på SVD skrev en ganska negativ analys av bolaget och menade att Nepa slagit sig samman med en IT-konsult precis innan IPO:n. Vet inte om det stämmer men jag tecknar iallafall då efterfrågan verkar bra.

Positivt är att kursen är bestämd på 45,5 kr vilket underlättar beräkning av värdering. På Twitter kom folk fram till att P/E-talet ligger någonstans mellan 150-170.

Nepa omsätter ca 160 miljoner kronor och kommer att ha ett börsvärde på ca 300 miljoner kronor. Vinsten för 2015 låg på 2 miljoner kronor vilket får anses dåligt med tanke på den stora omsättningen. Nu har bolaget visserligen ett rörelsemarginalmål på 20%, men det återstår att se om de kan uppnå detta.

Teckna och sälj på dagen blir mitt agerande.

Ska du teckna Nepa?

1 svar på ”Tecknar Nepa som sysslar med bigdata”

  1. Jag ringde till Bolagsverket nu och kollade. I prospektet på sidan 40 står historiken på aktiekapitalets utveckling. Senaste nyemissionen som gjordes var 2015. 1 miljon aktier kvotvärde 1 kr. Han på bolagsverket kollade och de pengar de fick in var 10 miljoner alltså 10 kr per aktie. Det var en apport emission för att köpa ett bolag. Sedan år 2016 gjordes en split på 5:1 som ni kan se i prospektet på sidan 40. Så innebär att dessa 1 miljon aktier blev 5 miljoner aktier. Så i praktiken omräknat så blev teckningskursen alltså bara 2 kr per aktie. Och nu försöker de alltså göra en nyemission på 45:50 kr Jag avstår teckna och SVD börsplus avråder ju också. Dåligt de inte öppet redovisar till vilket belopp nyemissionen på 2015 var. Inte ens de på Erik Penser Bank visste det och tipsade mig att ringa Bolagsverket. På själva Nepa var det inget svar då jag försökte ringa dit.

Lämna ett svar