Brinova Fastigheter störtdyker -60%

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

Idag noteras Brinova på börsen (First North Premium) och aktien tar ett stördyk från 60 kr ner till 20 kr. Marknaden har svårt att prissätta bolaget eftersom noteringskurs saknades. Marknaden är i chock och försöker hitta ett utdrag av en balansräkning för att få en siffra på eget kapital per aktie. Ska du köpa aktier i Brinova?

Brinova och Erik Paulsson

Erik Paulsson (PEAB, Backahill) har startat bolaget Brinova med Erik Selin (Balder) så det är inga dåliga entreprenörer i bakgrunden. Brinova har fastigheter och samhällsfastigheter i södra Sverige. Fastighetsbeståndet skall ligga på ungefär 1,6 miljarder kronor. Bolaget vill skaffa stora mängder kapital så var beredd på nyemissioner under åren. Bolaget går till börsen eftersom de är i en tillväxtfas och för att öka synligheten.

Vinstmål för Brinova

Vinstmål från 30 öre till 1 kr, man tror att man når målet år 2017. Kostnadsbesparingar och uthyrningsgrad från 80 till 90% är det som kommer driva vinsten uppåt.

Brinovas ägarspridning har tidigre skett till en kurs på motsvarande 13 kronor per B-aktie. Eget kapital per aktie ligger på 13 kr. Så det är mycket oklart till varför köparna drev upp aktiekursen till 60 kr vid handelsstart idag.

1 svar på ”Brinova Fastigheter störtdyker -60%”

  1. Jag köpte faktiskt några Brinova för 18 kr härom veckan. Det känns som om med Erik Paulsson och Erik Selin så kan det inte gå helt åt skogen i alla fall. Och med tanke på senaste veckornas press på fastighetsaktier så blir känslan ännu bättre.

Lämna ett svar