IES rusade +30% vid öppning

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

IES, eller Internationella Engelska Skolan rusade från 52 kr till 74 kr vid inledande hande. Jag lyckades sälja mina aktier på 73 kr, vilket gav en fin liten vinst. Bolaget har stigit för mycket för att det ska bli intressant att köpa mer aktier. Visst IES växer ordentligt med 2 skolor per år, men den politiska risken finns. Därmed inte sagt att bolaget kan nå riktkurser på 80-100 kr redan i år. Det hänger lite på hur börshösten utvecklar sig.

Aktier är högt värderade

Simon Blecher på Carnegie Fonder gjortde ett uttalande i media om att börsen kan falla 20-30%. Nu kan ingen sia om börsen i framtiden, men värderingarna är ändå höga. Det skulle inte förvåna mig om vi får ett rejält börsfall. De flesta aktier ger en totalavkastning på 4-5% just nu när normala egentligen är 6-7%. Anledningen till den lägre framtida avkastning är de låga räntorna världen över. Låga tillväxttal för världens länder skapar ingen vinsttillväxt för företagen.

Vinster i välfärden är väl ett undantag då, liksom gaming och betting samt underleverantörer till speloperatörerna. Då tänker jag på Evolution Gaming och NetEnt speciellt. Sen finns det många spelföretag som Starbreeze, Paradox Interactive, Three Gates med flera som blommat upp i Sverige. Största undret senaste åren är såklart Fingerprint Cards vars aktie stigit flera tusen procent. Grattis till dessa aktieägare!

Lämna ett svar