Formpipe +60% sedan februari

Formpipe aktie

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

FormPipe som är noterat på Small Cap Stockholmbörsen är ett programvarubolag som utvecklar produkter för att strukturera information, såsom dokumenthantering och ärendehantering. Kunderna finns främst inom Sverige. Aktien har stigit ordentligt senaste fyra månaderna sedan Q4-rapporten släpptes.

Formpipe har en hög andel återkommande intäkter

Formpipes affärsmodell baseras på licensintäkter för programvaror vilka har avtalsbundna repetitiva intäkter för support, underhåll och uppgraderingar. Produkterna finns också som SaaS (Softare as a Service) med löpande avtal. Detta ger stabila intäkter och kassaflöden då kunderna brukar förnya sina avtal.

Tillväxten är låg men det finns skalbarhet

Formpipe skriver i årsredovisningen 2017 att marknaden för bland annatt ECM beräknas växa 18% årligen fram till 2021.

Formpipe växte sin omsättning med 3% och i snitt har man legat på 5% årligen senaste fem åren. Vinsten per aktie växte desto snabbare med 34% senaste året och omkring 16% årligen senaste fem åren.

Bruttomarginalen ligger på 47% och rörelsemarginalen på 12%. Marginalerna är stigande vilket signalerar om en skalbarhet. Skuldsättningen är låg och man har en liten nettoskuld. Avkastning på eget kapital är 7%.

Bolaget handlas till EV/EBIT 21 och P/E 31 efter den kraftiga kursuppgången.

Tekniskt så handlas aktien över MA200.

Största ägare är Grenspecialisten.

Börsveckan gav en köprekommendation på aktien i maj.

Lämna ett svar