Nordnet får bud

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

Svenska aktiemäklaren Nordnet har fått ett bud från familjen Dinkelspiel och Nordic capital (riskkapitalbolag). Premien ser ut att bli 20-25% vilket inte är jättehögt över dagens kurs, men är ändå ett bra pris för aktierna. Eftersom dessa två köpare har störst andel aktier så kommer budet gå igenom.

Om jag hade ägt aktier i Nordnet så hade jag sålt och letat nya kandidater till min portfölj. Några andra heta aktier är bankerna som har stigit markant sedan oron i somras. Idag rapporterade Swedbank som tjänade 1 miljard mer än förväntat. Bankerna täljer guld idag med tanke på att fastighetspriserna har stigit samtidigt som folk har mer låneutrymme i och med den låga reporäntan. Även när boräntan sedan stigr så kommer bankerna räntenetto stiga vilket gör att bankerna tjänar ännu mer pengar.

Nätmäklare är duktiga på aktiehandel

Idag är provisionsnettot för storbankerna hotat av nätmäklare som Nordnet och Avanza. Men på senare tid har även småbanker bildats såsom Nordax, Collector och Resurs Bank. Det blir däremot svårt för dessa konkurrenter att nalla på storbankernas bolån eftersom processen kräver enorma resurser inom compliance. Minst 1000 pers kommer behöva jobba med att bevaka transaktioner inom penningtvätt och kreditutgivning. Vilket skapar en inträdesbarriär för de små spelarna.

Lär dig köpa aktier här

Lämna ett svar