Provide IT övertecknad

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

Provide IT som är en teknisk webbyrå med kontor i Göteborg och Stockholm ska börsnoteras på AktieTorget. Bolaget ville ha in 4,5 miljoner kronor till förvärv. Intresset var större än så på börsen och Provide IT övertecknades med 1860%, ca 80 msek över vad de ville ha.

VD Bawan Faraj kommenterar på hemsidan att han är glad över den fina respons de fått. Han har också förhoppningar om att hålla de fina marginalerna och lönsamheten.

Första dag för handel i Provide IT:s aktie är planerad till den 27 juni 2016. Tickern blir PROVIT. Introduktionskursen blir 7,2 kronor.

Provide IT värdering

Värderingen pre-money blir 36 msek. VPA för det nyligen avslutade året landade på 0,77 kr, vilket ger ett PE-tal på ca 9. Då har jag inte tagit hänsyn till kassa och kundfordringar på ca 9 msek. Bolaget ser ut att ha en bra värdering vid intro, och handlas vid teckning lägre än de större IT-konsulterna. Vilket är högst rimligt i dagsläget då bolaget är litet och riskerna är större.

Den höga rörelsemarginalen kan bli lägre i framtiden vilket i så fall minskar vinsten på sista raden. Vid förvärv av en mindre lönsam webbyrå kommer också marginalerna ge vika. Men det är inte omöjligt att ledningen kan effektivisera det köpta bolaget till ungefär samma marginaler. Men det hänger mycket på att man kan få med den nya personalen på den egna kulturen. Det kommer också bli viktigt att Provide IT lyckas förvärva ett bolag till ett lågt PE-tal, helst under 5-6, i år eller nästa år. Det ska bli spännande att följa bolaget i fortsättningen.

Jag tecknade aktier och fick en skvätt. De flesta fick 700 aktier då ägarspridning var viktigt.

Lämna ett svar