Tecknar AcadeMedia

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

AcadeMedia erbjuder privat skolutbildning och Investor-ägda EQT ska nu börsnotera bolaget. Sista teckningsdag är 13 juni och beräknad första handelsdag blir 15 juni.

Pre-money värdering ligger på 3 414 mkr och 3 764 Mkr efter nyemission. Priset per aktie är fast på 40 kr per aktie.

AcadeMedia har blivit uppmärksammat för att den långsiktige investeraren Rune Andersson, Mellby Gård, ska köpa aktier för 10%. Dessutom har han rätten att köpa ytterligare 10% aktier vid senare tillfälle. Fler investerare är Lannebo Fonder och Odin Fonder som båda är kända för att göra bra aktieaffärer över tid.

”Academedia kommer att stiga minst 25 procent” skrev Dagens Industri i en analys. De menar att bolaget har en låg värdering och bra tillväxtmöjligheter.

Det finns en politisk risk i att nuvarande regeringen inför vinstförbud för bolag inom skola- och omsorg. Men experter menar att utvecklingen har gått för långt för att gå tillbaka. Människor vill ha valfrihet när det kommer till var man vill placera sina barn eller föräldrar. Amerikaniseringen inom privat vård och skola fortsätter här i Sverige.

Värderingen för AcadeMedia

Vid notering handlas Academedia till PE 14, vilket är lägre än Attendo (PE 44) och Humana (PE 37) som är närmast att jämföra med. EV/EBITA 9 gör bolaget relativt billigt jämför med Humana och Attendos EV/EBITA 14.

Omsättning och vinst har ökat stadigt, liksom balanserade vinster. Marginaler har minskat, men kan väl förklaras av tillväxten. Avkastning på eget kapital ligger på 10% vilket är ganska dåligt, men okej i en politiskt känslig bransch. Skuldsättningen är hög. Kassaflödet ser stabilt ut, så det finns pengar att minska skulderna med i värsta fall.

Jag tecknar lite aktier i Academedia.

Lämna ett svar