Tillväxten i Nilörngruppen har avtagit

Nilörngruppen aktie

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

Nilörngruppen som sysslar med etiketter inom textil har inte varit en populär aktie sedan augusti då den stod i ca 110 kr. Idag har aktien sjunkit ca 30% sedan Q3-rapporten blev en besvikelse. Vinst per aktie blev 0:99 kr (1:13) vilket alltså var en negativ vinsttillväxt mot jämförbart kvartal.

Nilörngruppen har lägre tillväxt

Att aktien har gått ner är en effekt av en vikande tillväxttrend. Bolaget fick förra året en tillväxtvärdering och nu har marknaden börjat ifrågasätta tillväxten. Bolaget har historiskt haft en tillväxt runt 15%. Men eftersom klädbranschen har det tufft kanske det är rimligare att rälna med 10% tillväxt? Det finns en underliggande press mot bruttomarginalen.

På rullande siffror handlas Nilörngruppen till P/E 14,5 vilket är aningen högt när tillväxten avtar. Ett mer rimligt P/E tal är 12. Man ska komma ihåg att Nilörn är en underleverantör till klädkedjor. Eftersom skuldsättningen är låg så hamnar EV/EBIT på 11, vilket inte är högt gentemot mycket annat på börsen. Price/Sales ligger på 1,3 vilket är den högsta värderingen på 3 år.

Mycket står och faller med Q4, är tillväxten fortfarande utebliven så kan P/E-talet komma ner till 10-12.

Nilörngruppen har blivit något av en småspararfavorit och på Avanza finns det 3700 ägare. Troligen är det den höga direktavkastningen på 5% som lockar.

Lämna ett svar