Volati stiger 10 procent i börspremiären

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

Volati börsnoterades idag och aktien steg +10% från 58 kr till 64 kr direkt på morgonen. Det blev en lyckad notering med stort intresse, aktien övertecknades kraftigt. Tilldelning fick kunder hos Carnegie, Nordea och Nordnet. Avanzas kunder fick tyvärr ingen tilldelning då aktierna inte räckte till för alla, Avanza var heller inte partner i arrangemanget kring börsnoteringen.

Volatis VD Mårten Andersson kommenterar:

”Vi har haft en väldigt stor efterfrågan och det är tråkigt att alla inte har fått tilldelning. För oss har det känns naturligt att prioritera de som varit med i prospektet och syndikatet vid noteringen och Avanza har inte det”

SvD Börsplus gav precis innan noteringen kritik till värderingen av Volati-aktien och menade på kraftig goodwill och hög risk. Vidare skrev de att det egna kapitalet knappt har växt senaste åren.

Andra tidingar som Dagens Industri tyckte att det var värt att teckna aktien även om den var dyr. Avanzas Claes Hemberg varnade småspararna för risken i Volati här: Hemberg: Volati mest riskfyllt bland investmentbolagen. Det återstår att se om experterna får rätt om Volati eller om bolaget motbevisar analytikerna.

Volati växer snabbt

Volati är spännande på det sättet att det är litet och växer fort via förvärv, en multipel på P/E 24 kan därför försvaras ganska snabbt om man fortsätter i nuvarande tillväxttakt. Experterna menar att priset på förvärven kommer bli mycket högre framöver och att det därför blir svårare för Volati att växa. Själv tycker jag att man inte ska lyssna för mycket på analytiker utan att man själv måste bygga sig en uppfattning om värdering och möjligheterna på förvärvsmarknaden. Visst är det hög värdering på Volati, men det är det generellt på börsen just nu.

2 svar på ”Volati stiger 10 procent i börspremiären”

  1. Bra inlägg. Börsen är som du skriver högt värderad generellt och då är värdet på Volati antagligen ganska ’rätt’. Roligt för de som fick tilldelning att introduktionen gick bra.

Lämna ett svar