Börsfall väntar runt hörnet?

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

Nu är vi mitt i utdelningssäsongen på Stockholmsbörsen. Kuponger klipps varje dag och hamnar på kundernas ISK eller KF. Frågan är vad man ska göra med likviderna? Räntesparande är ju supersvårt nu när sparräntan är så låg överallt. Visst har jag placerat lite på nischkontot men det mesta ligger och väntar på att få investeras.

Börsfall efter utdelningarna? Det obehagliga med börsen är att utländska storbanker har nettosålt ordentligt på börsen i år med småsparare från Avanza och Nordnet har nettoköpt. Aldrig ett bra tecken, jag är orolig för att börsen snart ska börja fall igen. Det ser ut som att toppen är satt för denna gång, mycket eftersom centralbanken FED har slutat trycka pengar i USA. Amerikanska marknaden har historiskt lett och styrt börserna i Europa och Sydamerika.

Jag är försiktig just nu och inväntar vidare börsfall i år. Om du har belåning på aktier så bör du vara försiktig, speciellt om du har 60-80% av underliggande aktie som pant. Att handla aktier för lånade pengar är riskfyllt och många stora investerare har brännt sig genom åren.

Efter en lång börsuppgång så brukar krediterna öka både på bostadsmarknaden och aktiemarknaden. Effekten av de stigande aktiekurserna gör att folk känner sig rika och de blir mer villiga att betala ett högre pris.

Hur gör du i år? Tror du på bearmarket?

Lämna ett svar