Fingerprint Cards analys

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

Fingerprint Cards aktie har fått pyspunka i år och aktiekursen är ned totalt 30%. FING B är omåttligt populär tillväxtaktie bland småsparare och på Avanza äger 31 300 st småsparare aktien. Att köpa aktier i Fingerprint Cards har aldrig varit populärare. Bolaget är noterat på Large Cap Nasdaq Stockholm.

  • Börskurs 1 januari 2016 108 kr
  • Börskurs idag 80 kr

Analys av Fingerprint Cards

Börsvärde 25 miljarder kronor
Antal aktier 316 695 675

Värdering av aktien

Nyckeltal för analys:

P/E-tal 12
P/S 4
EV/EBIT 9
EV/EBITA 9
EV/S 3,7
EV/FCF 17
P/FCF 18 på börskursen 80 kr
Bruttomarginal 48%
Rörelsemarginal 40%
Vinstmarginal 32%
ROE 114%
Soliditet 63%
Kassa Q3 2016 = 931 miljoner kronor
Eget kapital 1,7 miljarder kronor Q3 2016

Idag handlas alltså Fingerprint Cards till P/E 12 och EV/EBIT 9 när bolaget är extremt lönsamtt. Vid första anblick på nyckeltalen ser aktien billig ut mot vad bolaget och ledningen har levererat.

Varför är Fingerprint aktien billig?

Svar 1: Marknaden verkar prisa in en sämre framtid med lägre vinst och kassaflöde nästa år. Svar 2: Marknaden har fel och ett ”glapp” mellan pris och värde har uppstått just nu.

För att få en uppskattning om Fingrets vinst är uthållig behöver man försöka se hur försäljningen i framtiden kommer att gå. Själv vet jag inte om tekniken kommer att eftertraktas kommande år eller vilka avtal fingerprint cards kommer att vinna och behålla. Men faktum är att på dagens siffror ser bolaget billigt ut, sen om det är rätt värderat eller inte är svårt att avgöra för mig som inte är insatt i tekniken. Men aktier med liknande lönsamhet handlas till betydligt högre i aktiekurs.

Tekniskt med stödlinjer och flöden vet jag inte hur aktien står sig. Men nyligen lanserade en teknisk analytiker detta.

Analys från Investtechs på Placera:

Fingerprint Cards

Fingerprint Cards har brutit ned från en närmast horisontell trend vilket enligt Investtechs forskning har gett en historisk underavkastning på cirka fyra procentenheter mot börsen, tre månader efter brottet. Fortsatt svag utveckling indikeras. Investtechs rekommendation: Sälj”

Christian Fredrikson – Frågor och svar

Nya VD:n för Fingerprint svarar på frågor i en intervju här:

Disclaimer: Jag äger ej några aktier i fingerprint cards.

Lämna ett svar