THQ Nordic upp otroliga +35%

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

THQ Nordic fick en flygande start då efterfrågan på deras aktier var stor. Aktien är upp 35% och många har fastnat för bolaget höga marginaler som är lite typiskt spelbranschen. Bolaget som har sitt huvudkontor i Karlstad köper upp dåliga spelvarumärken och försöker krama ur mer pengar ur titlarna.

VD och storägare med 50% av kapitalet är Lars Wingefors som är en entreprenör från Värmland och Karlstad. Han har tidigare drivit kedjan Game som sysslat med butiksförsäljning och postorder av TV-spel inom playstation, X-box och Gamecube osv. Tror du på Wingefors förmåga att få en bra avkastning på aktieägarnas kapital så ska du satsa pengar i bolaget. Nu har iofs aktiekursen stigit mycket sedan introduktion, men det är nog inte fel att plocka upp lite aktier kring 20-30 kr.

Som med alla spelbolag så är det viktigt att framtida speltitlar säljer bra. Det återstår att se hur de tidigare underpresterande spelen kan prestera under ledning av Wingefors. Tydligen ska bolaget mest satsa på PC-spel och förlägga titlar framför att själva göra spelutveckling.

Konkurrenter till THQ Nordic i Sverige är bland andra Paradox Interactive, Starbreeze, Stillfront, Gaming Corps, Star Vault, King, Mojang, Dice, Fatshark Studios, Mag Interactive och G5 Entertainment.

Lämna ett svar