Nya trenden med binära optioner

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

Man börjar se mer och mer reklam om binära optioner och eftersom det är ett finansiellt instrument precis som aktier så kan det vara intressant att veta lite mer om det. Man läser en del negativt om det och en del kallar det för bluff. Det råder helt enkelt delade meningar om binära optioner. Det finns en del oseriösa aktörer och därför så är det extra viktigt att man känner till mäklaren man handlar hos och att det är en licensierad mäklare.

Vad är binära optioner?

De flesta av er som läser här vet hur aktier fungerar och en del av kanske även vet hur optioner fungerar. Binära optioner är en enkel version av optioner och fungerar på ett liknande sätt. Man kan säga att det går ut på att förutse om en viss underliggande tillgång ska gå upp eller ner i pris under en viss tidsperiod. Svårare än så är det inte att förstå hur binära optioner fungerar, men svårigheten är att veta hur något utvecklas. Precis som när det gäller aktier så är det inte alltid så lätt att förutse kursutvecklingen under en kortare period. Man kan handla binära optioner på mellan 30 sekunder och upp till 1 år, så det varierar ganska kraftig. Här finns mer information om binära optioner om ni vill gräva djupare.

Underliggande tillgångar

Vilka underliggande tillgångar kan man handla med då? Det beror på vilken mäklare man handlar hos men här nedan så finns några populära alternativ.

  • Aktier
  • Aktieindex
  • Råvaror
  • Valutapar

Du kan välja en viss aktie som underliggande tillgång och sedan spekulera om den ska gå upp eller ner i pris.

Hur lång tid

När du handlar binära optioner så är tiden en viktig del. Väljer du en aktie som underliggande tillgång så kan du sedan välja en tid på 1 minut, 30 minuter, 1 timme, 1 dygn och så vidare upp till ett helt år. Desto kortare tidsperiod, desto mer spelar slumpen in så klart. Därför ska man vara försiktig med kort tidsperiod.

Demokonto

Vill man prova på binära optioner så kan det vara bäst att välja en binära optioner mäklare som erbjuder ett demokonto. Här kan man hitta en lista på några sådana: http://binäraoptioner.se/maklare/. På så sätt så får man runt 1000 euro att handla för i form av låtsaspengar. Det går sedan att bekanta sig med själva plattformen och lära sig hur allt fungerar. Man handlar precis som om det vore på riktigt men man slipper förlora några pengar om man skulle göra ett misstag. En del mäklare kräver att man sätter in pengar innan man får ett demokonto och då är det bättre att välja någon som erbjuder ett gratiskonto.

Nackdelar med binära optioner

Vad finns det då för nackdelar med binära optioner? En nackdel är att om man har rätt och får en vinnande option så får man bara en återbetalning på mellan 75 och 95 %. Därför behöver man ha rätt mer än 50 % om man ska kunna tjäna pengar på binära optioner.

Slutord

Binära optioner är ett finansiellt instrument med ganska hög risk. Det är viktigt att man vet vad man ger sig in på innan man sätter igång och därför kan det vara smart att prova med ett demokonto först. Binära optioner är inte för alla och även om det har vissa likheter med aktier så är det betydligt mer riskfyllt. Handla aldrig för pengar som du inte har råd att förlora.

Lämna ett svar