ABB upp 22% i år

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

ABB har stigit från 137 kr till 186 kr i år, vilket är en stor rörelse för ett Large Cap bolag. Bolaget håller på med kostnadsreduceringar vilket ska ge resultat 2017-2020, därav det höga P/E-talet idag. Det är också så att vissa delar inom koncernen drar ned den totala lönsamheten, så verksamheten går egentligen bättre än vad du kan se.

ABB har trimmat sina kassaflöden senaste åren och hållit tillbaka på nyinvesteringar som inte ger ökande vinster. Detta tror jag vi har Christer Gardell att tacka för, han vill gärna öka ABBs effektivitet då han har köpt in aktier på snittet 180 KR.

VDn i ABB vill inte stycka upp företaget, även om det finns en strategisk översyn av just detta. Det är spännande tider i ABB!

Bolaget har haft ökande eget kapital i 10 år men man har tyvärr inte lyckats behålla lönsamheten. Marginaler och vinst har en fallande trend och denna måste brytas. Som tur är delas större delen av vinsten ut, vilket är givet då man enkelt kan hitta alternativa investeringar på börsen som avkastar bättre på kapitalet.

Dagens ledning har inte lyckats särskilt bra och borde bytas ut. Förhoppningsvis kan Investor och Cevian göra något åt den tråkiga utvecklingen. Det tråkiga med ABB är att skuldsättningen också har ökat under åren, vilket indikerar att man har stora problem.

Lämna ett svar