Vilka IPO:er har stigit mest?

Den här sidan innehåller annonslänkar/reklam. Läs mer om vår annonspolicy.

Förra året 2016 hade vi tonvis med börsnoteringar och ”teckna och sälj” råden från affärstidningarna haglade. Även på Twitter och bloggar var det hett med att teckna och sedan sälja aktier. Frågan är hur det gått för de nya aktierna sedan dess?

Bäst gick kvalitetsbolaget Garo som har räkenskaperna iordning och stabila huvudägare, välförtjänt kursuppgång. Även Volati som är ett konglomerat med bra historik har fått ett varmt välkomnande.

Vilka aktier ökade mest i kurs?

Spelbolag som Catena Media, THQ Nordic och Paradox har gått superbra. Intresset för den typen av bolag har varit stort eftersom de kom till börsen lönsamma och växande, marknaden gillar den typen av bolag.

Catena Media har gjort många förvärv till låga priser, vilket eldat på kursen. Både Engelska Skolan och Academedia tjänar pengar inom en känslig bransch och har inte hängt med övriga aktier på grund av politisk oro. I grunden är dessa bolag fina, men ett vinsttak kan ställa till det för aktieägarna. Swedencare har utvecklats fint och har gjort ett par mindre förvärv med nya varumärken och produkter, tillväxten i Kina tuffar på.

Frågan är om det blir många fler IPO:er 2017? Eller om marknaden har stillat av? Vad tror du?

3 svar på ”Vilka IPO:er har stigit mest?”

  1. Du har missat AdderaCare som svarat för en riktigt fin utveckling sen noteringen med 135 % uppgång. Jag tecknade utan att veta något om dem och det blev ju minst sagt lyckat.

      1. Ja det var nära att jag missade dem med! 😉

        Jag sålde ca hälften och sitter kvar med resten. Får se om resan fortsätter.

Lämna ett svar